Pereiro: "Klaar om nog twee weken te knallen"

5 december 2015, 13:51

Het voetbaljaar zit er bijna op, maar de komende duels kunnen het gevoel waarmee PSV de winterstop ingaat maken of breken. De Eindhovenaren knokken voor overwintering in de Champions League, een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker en aansluiting met koploper Ajax in de Eredivisie.

Gastón Pereiro, inmiddels uitgegroeid tot basisspeler, kijkt uit naar deze belangrijke periode: "Ik ben klaar om nog twee weken te knallen en dan hoop ik met een goed gevoel naar Montevideo te kunnen reizen voor de kerstvakantie. We moeten zorgen dat we op drie fronten kansrijk blijven", zegt hij in De Telegraaf.

De 20-jarige Uruguayaan kwam afgelopen zomer naar Eindhoven. En hoewel PSV een fikse transfersom voor hem betaalde, bleef de Zuid-Amerikaan aanvankelijk buiten de basis.. "Natuurlijk wil je direct alles spelen, maar ik begreep wel dat ik geduld moest hebben", zegt hij daarover. Inmiddels heeft hij zijn plekje gevonden in de basisformatie en voelt hij zich meer thuis in Eindhoven. Hij volgt Engelse les: "Het is niet gemakkelijk om een andere taal te leren, maar ik weet dat het heel belangrijk is. Als ik nu alleen de stad in ga en ik wil iets hebben in de winkel dan laat ik een foto op mijn mobieltje zien. Als ik beter Engels leer, hoeft dat niet meer."

Dit weekend speelt PSV uit tegen Vitesse, daarna volgt de cruciale Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. In de achtste finale van de KNVB Beker is Heracles Almelo 16 december de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen