Utrecht-uit altijd beladen en lastig: "Tijd voor kentering"

11 december 2015, 15:52

Het is voor FC Utrecht-fans de mooiste wedstrijd van het jaar: het thuisduel met Ajax. Mede door de voelbare antipathie bij de supporters van de club uit de Domstad is Stadion Galgenwaard niet bepaald het favoriete terrein van de Ajacieden. Zo won Frank de Boer als trainer nog nooit bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. "Dus wordt het tijd om daar een kentering in te gaan brengen."

Daags nadat de Europa League-uitschakeling van Ajax een feit is geworden, blikt De Boer op de clubwebsite vooruit op het altijd beladen duel met Utrecht. In Europa was het volgens de keuzeheer vaak te slordig. Dat kwam de Amsterdammers duur te staan, maar De Boer ziet wat betreft het speelschema ook een voordeel in het einde van de Europese campagne. "We kunnen ons nu optimaal voorbereiden voor elke wedstrijd, goed trainen en nog meer aan details gaan werken. Als je op donderdag speelt, en vervolgens op zondag weer, dan is daar geen tijd voor."

De selectie van Ajax staat er qua fitheid goed op. "Volgens mij is iedereen fit gebleven. Ik heb in ieder geval niets gehoord waarover ik me zorgen moet maken", aldus De Boer, die de herstelde Riechedly Bazoer zal opstellen ten faveure van Donny van de Beek. Of Anwar El Ghazi ook zal terugkeren, laat de oefenmeester nog in het midden. "Dat zien we dan wel. Anwar kan nu goed trainen, maar we moeten ook kijken of er een reactie is. Bovendien kijk ik naar de zwakke plekken van de tegenstander waarvan ik denk dat we ze pijn kunnen doen."

Dat het lastig gaat worden in de Galgenwaard, staat volgens De Boer wel vast. "Het zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snede. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, zoals bij meer ploegen die Ajax op bezoek krijgen. Je merkt het al als je bij het stadion aankomt. Met de strijd die ze vervolgens in de wedstrijd leveren, hebben we het een paar keer heel lastig gehad", stelt De Boer, die een flinke portie druk niet erg vindt. "Kampioen worden was sowieso de belangrijkste inzet van dit seizoen. We willen heel graag volgend seizoen in de Champions League spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen