Inspiratieloos Ajax bijt zich stuk op stug Heracles

Ger
26 januari 2016, 23:04   Bijgewerkt: 26 januari 2016, 23:16

Ajax heeft zichzelf dinsdagavond tegen Heracles Almelo een slechte dienst bewezen in de strijd om het landskampioenschap. In de Amsterdam Arena kon de lijstaanvoerder in aanvallend opzicht nauwelijks een vuist maken waardoor de bezoekers vrij eenvoudig met een punt in de bus terug naar Almelo konden stappen: 0-0. Door de remise kan PSV woensdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior de achterstand op de Amsterdammers verkleinen tot één punt.

Ajax leunt dit seizoen voornamelijk op de oerdegelijke defensie en ook tegen Heracles kwamen Jasper Cillessen en co niet in de problemen. Dat had echter ook te maken met het feit dat de bezoekers de bus voor de goal hadden geparkeerd en eigenlijk zelden over de middenlijn kwamen. Verder dan een halve kans voor Brahim Darri en een mislukt schot van Mike te Wierik kwam de huidige nummer vier van de Eredivisie dan ook niet. Het is voor Ajax overigens te hopen dat de verdediging de komende weken op de been blijft, want na de blessure van Kenny Tete kampen ook Joël Veltman en Mitchell Dijks met pijntjes.

Ook na rust verscheen de thuisploeg slechts incidenteel voor het Almelose doel. El Ghazi en Bazoer stuitten op Castro en een kopbal van Arek Milik werd van de lijn gehaald door Thomas Bruns. Met Viktor Fischer voor de totaal onzichtbare Amin Younes begon Ajax aan een slotoffensief, maar verder dan twee redelijke pogingen van de Deense invaller en een kopballetje van Lasse Schöne kwamen de Amsterdammers niet.

Ajax stelde vandaag in aanvallend opzicht dus opnieuw behoorlijk teleur. De aanvallende versterking die Ajax op het oog heeft lijkt daarom zeker geen overbodige luxe als de huidige koploper zijn plek op de ranglijst tot het einde van het seizoen wil behouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen