Onderzoek naar organisatie FC Twente van start gegaan

8 januari 2016, 17:55

Het onafhankelijke onderzoek naar de bestuurlijke organisatie van FC Twente is vandaag (vrijdag) gestart. De KNVB heeft in samenwerking met de gemeente Enschede opdracht gegeven tot het onderzoek. De voetbalbond laat weten dat FC Twente haar licentie mag behouden als de club volledig meewerkt.

Op 15 december werd bekend dat FC Twente een boete van 45.250 euro opgelegd kreeg. Bovendien mag de club drie jaar niet uitkomen in de Europa League of de Champions League. De straf werd opgelegd omdat de Tukkers een onrechtmatige overeenkomst had met Doyen. De investeringsmaatschappij zou volgens het contract invloed hebben op het transferbeleid van FC Twente - en dat is niet toegestaan.

Het onderzoek naar de bestuursorganisatie van FC Twente moet blootleggen wat er mis is met de structuur binnen de club. Er worden tevens aanbevelingen gedaan om die te verbeteren. Als FC Twente haar licentie wil behouden, dan moet het die aanbevelingen opvolgen.

Oud-voorzitter Joop Munsterman zal naar alle waarschijnlijkeid ook gehoord worden. De onderzoekscommissie wil namelijk alle betrokkenen tussen 1 januari 2012 en 31 december 2015 interviewen. De resultaten zullen in maart gepresenteerd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen