Enschedeër gaat trainen met Totti: "Zie je het al voor je?"

8 maart 2016, 13:54

Weinig mensen zullen zijn naam ooit gehoord hebben, maar Ismail H'Maidat verkaste deze winter naar AS Roma en sluit daar komende zomer aan om de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te draaien. De 20-jarige speler begon zijn carrière in de jeugd van FC Twente en versleet sindsdien maar liefst acht clubs, waarvan zes in de jeugd.

Als 12-jarige speler werd H'Maidat medegedeeld dat er voor hem geen plek meer was bij FC Twente. Na avonturen bij Turnhout, Westerlo, Racing Genk, Leuven, Crystal Palace en RSC Anderlecht debuteerde hij in mei 2014 in de Serie B voor Brescia. Afgelopen zomer verdiende hij bij die club een transfer naar AS Roma, dat drie miljoen euro voor hem neertelde. De Romeinen brachten hem direct onder bij Ascoli.

"Zie je het al voor je? Dat ik in de voorbereiding meetrain met Francesco Totti en al die andere sterren? Dat gaat dus gebeuren. In augustus sluit ik aan bij de eerste selectie van Roma", aldus H'Maidat tegenover TC Tubantia. Overigens heeft de geboren Enschedeër nog altijd warme gevoelens voor Twente. "Wie weet sta ik daar straks wel weer op de stoep als Roma me een jaar wil verhuren. Ik heb het nu geweldig voor voor elkaar, maar baal nog steeds dat ik daar nooit in het eerste heb gespeeld. Ik volg FC Twente hier in Italië ook nog steeds op de voet."

René Starken, die vroeger voor FC Twente speelde, geldt als vertrouwenspersoon van H'Maidat. "In de jeugd was Ismail de beste van het beste. Zijn techniek, zijn balbehandeling. Als hij goed begeleid zou worden, zou hij een heel eind kunnen komen. Hij heeft z'n dingetjes gehad en is terecht aangepakt. Maar om hem nou weg te sturen op die leeftijd. Je ziet vaak dat de beste spelers lastig zijn. Hoeveel jongens zijn er wel niet bij Ajax weggestuurd en groeiden elders uit tot een goede speler?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen