"Kan me goed voorstellen dat Ziyech deze keuze gemaakt heeft"

27 maart 2016, 19:53

Het Nederlands elftal speelt dinsdag een oefeninterland tegen Engeland, de tegenstander waartegen Ugur Yildirim zijn enige interland speelde. De 33-jarige oud-speler van onder meer sc Heerenveen zegt desondanks geen speciaal gevoel bij het duel te hebben.

"Welnee, dat is elf jaar geleden. Waar ik me wel druk om maak, is dat hele gedoe rond Hakim Ziyech", vertelt Yildirim aan Voetbal International. "Marco van Basten die dan weer wat roept, alle media die er constant mee bezig zijn. Die jongen kreeg geen aandacht van bondscoach Danny Blind en heeft toen voor Marokko gekozen."

"Daar kunnen we het nu nog heel lang over hebben, maar dat is achteraf gelul. Als alles goed liep bij Oranje werd er nu ook niet meer over gepraat. Als Blind hem zo graag had willen hebben, had hij dat vaker moeten laten weten. Niet pas achteraf. Ik kan me heel goed voorstellen dat Ziyech deze keuze gemaakt heeft."

Ruim tien jaar geleden had Yildirim de optie om tussen Nederland en Turkije te kiezen. "Ik heb toen voor het sportieve gekozen. Ik voel me Turks, maar heb niet mijn gevoel gevolgd. Dat heb ik geweten ook, het werd met niet in dank afgenomen. Na de wedstrijd tegen Engeland wachtten Turkse journalisten mij op Schiphol op. Mocht ik voor de camera uitleggen waarom ik voor Nederland gekozen had. Dat is echt moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen