Lazio-fans tonen boodschap tegen racisme

17 maart 2016, 17:09

Een groep supporters van Lazio heeft zich donderdag verzameld bij het Colosseum in Rome om een boodschap tegen racisme te laten zien. De Italiaanse club staat bekend om haar extreemrechtse harde kern; racistisch gedrag van de eigen aanhang is Lazio al meer dan eens op een straf komen te staan.

"Wij zijn supporters van Lazio", zo begint een pamflet dat de Lazio-fans donderdag uitdelen bij het Colosseum. "We zijn gewone, normale fans. We behoren niet tot een bepaalde groep. We zijn hier alleen uit liefde voor deze kleuren en de geschiedenis van dit shirt, dat recentelijk te vaak is aangetast door racistisch gedrag van een kleine groep. Dat berokkent het imago van Lazio en haar fans schade. Daarom zijn we vandaag hier, in het hart van onze hoofdstad, om onze liefde voor Lazio nogmaals te bevestigen en om te laten zien dat er geen plaats is voor discriminatie en racisme."

Lazio speelt vanavond op eigen veld de return tegen Sparta Praag in de achtste finales van de Europa League. De Lazio-fans gedroegen zich vorige week rond de heenwedstrijd in Tsjechië racistisch, wat ertoe heeft geleid dat de UEFA een onderzoek is gestart.

Foto: Twitter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen