Ook Barça bezwijkt niet onder spanning in titelrace

30 april 2016, 22:23
Foto: © ProShots

FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid houden gelijke tred met elkaar in de top van de Primera División.  Na de zeges van Atlético (1-0 tegen Rayo Vallecano) en Real (0-1 bij Real Sociedad) heeft ook Barça drie punten gepakt. In het Estadio Benito Villamarín van Real Betis stond er na negentig minuten voetbal een 0-2 eindstand op het scorebord.

Voor Barça was het niet meer dan een koud kunstje om te winnen in Sevilla. Dat was vooral te wijten aan Heiko Westermann. Misschien wel de meest geroutineerde speler op het veld werd de schlemiel aan de zijde van de thuisploeg, waar Rafael van der Vaart ontbrak en Ricky van Wolfswinkel als invaller meedeed. Westermann pakte in de eerste helft al twee keer geel, door domme overtredingen op Lionel Messi en Ivan Rakitic. Na 35 minuten stond Betis zodoende al met tien man.

Barça slaagde er niet om in Betis met de numerieke meerderheid helemaal kapot te spelen, maar creëerde wel veel kansen. Toch had het geklungel in de Andalusische defensie en geblunder bij doelman Antonio Adán nodig om tot scoren te komen. Ivan Rakitic profiteerde van het gestuntel en tikte na vijftig minuten spelen de 0-1 binnen. Dat was pijnlijk voor de Betis-fans, omdat de Kroaat vroeger voor de grote rivaal uit Sevilla speelde.

Na de openingstreffer kregen de Catalanen meer ruimte en dat zorgde voor veel kansen. Met name Luis Suarez had het vizier echter niet op scherp staan. Toch wist de Uruguayaan het duel te beslissen; op aangeven van Messi zorgde hij voor de 0-2. Het was alweer zijn negende doelpunt in drie wedstrijden en zijn 35ste treffer van het seizoen in de Primera División.

Barça heeft nu 85 punten en gaat op doelsaldo weer aan kop in Spanje. Atlético heeft hetzelfde puntenaantal, maar een minder doelsaldo. Real Madrid heeft één puntje minder (84).

Het resterende programma

Barça: Espanyol (thuis) en Granada (uit)

Atlético: Levante (uit) en Celta de Vigo (thuis)

Real Madrid: Valencia (thuis) en Deportivo La Coruña (uit)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen