Van Bronckhorst: "Als we niet winnen, is seizoen mislukt"

Ger
21 april 2016, 15:56

Giovanni van Bronckhorst hoopt een wisselvallig seizoen met Feyenoord op te fleuren met eremetaal. In de finale van het bekertoernooi spelen de Rotterdammers zondag tegen FC Utrecht. De trainer stelt dat zijn ploeg in de voorbereiding op de eindstrijd nog veel huiswerk heeft te maken.

"Wij willen altijd voor de hoofdprijzen gaan. Die druk hoort bij Feyenoord. In de competitie zit een prijs er niet meer in, maar in de beker moeten we toeslaan", blikt Van Bronckhorst vooruit tijdens de persconferentie in aanloop naar de eindstrijd. De oud-aanvoerder van Oranje verwacht dat zijn ploeg voor een lastige klus staat. "De eerdere wedstrijden tegen Utrecht waren twee moeilijke duels. We hebben ervaren hoe lastig deze tegenstander is. We krijgen een finale met twee teams die elkaar weinig ontlopen. Het 3-5-2 van Utrecht is lastig te bespelen. Dat vraagt veel huiswerk."

"Als we winnen is het vooral mooi voor de spelersgroep, niet zozeer voor mezelf. Ook in mindere tijden hebben we altijd goed gewerkt", blijft Van Bronckhorst bescheiden over zijn aandeel. "Het is een seizoen met pieken en dalen. Ik ben blij dat we in de laatste fase weer de weg omhoog hebben gevonden. Zondag kan de bekroning volgen. Als we niet winnen, is het seizoen mislukt. Het verschil tussen wel of geen hoofdprijs is heel klein. We zijn er dichtbij. Als je de mogelijkheid hebt een prijs te pakken, moet je dat doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen