Barça prolongeert titel dankzij messcherpe Suárez

14 mei 2016, 19:11   Bijgewerkt: 14 mei 2016, 20:35

FC Barcelona mag zich opnieuw kampioen van Spanje noemen. De Catalaanse grootmacht deed op bezoek bij Granada CF wat het moest doen: 0-3. Door de zege houdt de ploeg van Luis Enrique aartsrivaal Real Madrid, dat ook won op bezoek in bij Deportivo La Coruña, één punt achter zich. Luis Suárez maakte zijn faam als topscorer waar met een hattrick.

Mede dankzij de veertig goals van de Uruguayaan sleept Barcelona de 24ste landstitel binnen. Ook vorig jaar was de ploeg van Luis Enrique de beste in de Primera División. Dit seizoen maakten de Catalanen het nog even spannend met een slechte reeks begin April, maar vijf zeges op rij waren voldoende voor het afhouden van de concurrentie uit Madrid.

Makkelijk werd het de bezoekers niet gemaakt in het Estadio Nuevo Los Cármenes. Barcelona trad aan op een stroef veld tegen een tegenstander die met elf man op de eigen helft bivakkeerde. Granada schuwde bovendien niet om fysiek geweld te gebruiken tegen de sterspelers van de Catalanen. Neymar was tweemaal het slachtoffer van een aanslag van de Granada-verdedigers, maar scheidsrechter Alejandro Hernández bleek niet bereid om hard op te treden.

Ook na de 1-0 was de spanning er nog niet volledig af bij Barcelona. Concurrent Real Madrid stond binnen het half uur met 2-0 voor in A Coruña en hield de druk er vol op. De bevrijding kwam er pas echt na de tweede goal van Luis Suárez. Opnieuw was een back verantwoordelijk voor de voorbereiding. Dani Alves sprintte naar de achterlijn na een dieptepass van Andrés Iniesta en wist de bal nog voor het doel te brengen, Suárez klopte Andrés met een spurt naar de eerste paal: 0-2. Na het doelpunt met het hoofd van de topschutter was het verzet van Granada gebroken.

De doelman moest kort voor tijd echter toch de derde treffer incasseren. Neymar was, op randje van buitenspel, ditmaal de aangever na een goede combinatie tussen Messi en Suárez. De Uruguayaan mocht zelf de trekker overhalen: 0-3. Vooraf waren er twijfels of de aanvaller, die het moet hebben van intuïtie, paste in het voetbal van Barcelona. Met zijn veertigste treffer in de sterke Spaanse competitie rekende hij definitief af met zijn criticasters.

Real Madrid eindigt door de 2-0 overwinning tegen Deportivo als tweede in La Liga en strijd met Atlético Madrid nog om de winst van de Champions League. Barcelona kan de prijzenkast nog verder uitbreiden met winst van de Copa del Rey. Luis Suárez mag in ieder geval nog een prijs ophalen dit seizoen. Hij ontvangt de Trofeo Pichichi als topscorer van Spanje.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen