Blind schrijft grote namen nog niet af bij Oranje

15 mei 2016, 11:23

Er is een overgang van generatie naar generatie gaande bij het Nederlands elftal. Dat is wel te merken aan de voorselectie voor de interlands tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Onder meer de 'grote vier' ontbreken en maken plaats voor jonge honden. Toch zet bondscoach Danny Blind nog geen streep onder de ervaren spelers, die hij niet zomaar afschrijft.

Spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Gregory van der Wiel, Nigel de Jong en Robin van Persie beginnen uit beeld te raken bij Oranje of zijn zelfs al een tijdje niet meer opgeroepen. Tel daarbij de absentie van de geblesseerde Arjen Robben op en je kan concluderen dat de oude generatie plaatsmaakt voor de nieuwe lichting. "Maar dat is absoluut niet zo", stelt Blind.

De bondscoach weigert bij FOX Sports de oudgedienden helemaal af te schrijven. "Als die jongens goed zijn, dan ben ik toch gek als ik geen gebruik van ze maak?", vraagt Blind zich af. "Ik sluit niet dat uit een aantal jongens er in september weer bij kan zijn, mits ze fit en in vorm zijn. Het zijn allemaal grote voetballers, maar dit kan wel gebeuren", doelt de Zeeuw op het niet selecteren van de routiniers. "Ik ben bondscoach en moet iets vinden voor de problemen."

"Van der Vaart speelt niet, De Jong heeft ervoor gekozen om naar Amerika te gaan en Sneijder heeft een paar weken amper gespeeld", zegt Blind. "Wesley is wel mijn tweede aanvoerder. Als hij weer gaat spelen, dan kan ik hem altijd toevoegen. Hij speelt ook de bekerfinale, net als Robin van Persie. Ik zie de laatste twee maanden trouwens een goede Van Persie. Hij scoort en is op een goede manier bezig", aldus Blind, die ook inging op de situatie rond Huntelaar. "Ik heb heel veel met Klaas gesproken en mijn keuze beargumenteerd. Hij begrijpt het. Er dienen zich andere jongens aan, dat is voetbal. Vincent Janssen heeft zich bijvoorbeeld gemanifesteerd. Een fitte Huntelaar kan ik trouwens wel altijd gebruiken."

Blind denkt niet dat de spelers gaan bedanken voor Oranje. "Ik ga er vanuit dat iedereen heel graag bij het Nederlands elftal is. Ik schrijf spelers niet af, maar de spelers moeten ook niet bedanken. Morgen is de situatie weer anders. Iedereen moet gewoon zorgen dat hij fit is en speelt. Ik moet de toekomst in de gaten houden, maar zeg niet dat ik deze jongens niet nodig heb om in Rusland te geraken", verzekert Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen