Cambuur: "Sportief gezien geen recht op handhaving"

18 mei 2016, 20:45

SC Cambuur reageert sportief op het feit dat het volgend seizoen mogelijk toch in de Eredivisie speelt. Als Willem II en De Graafschap zich handhaven in de play-offs, dan blijven de Friezen ondanks hun laatste plaats dit seizoen toch behouden voor het hoogste niveau. Dit omdat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente wil terugzetten naar de Jupiler League.

"Net als heel voetballend Nederland heeft SC Cambuur vanmiddag ook kennisgenomen van het besluit van de licentiecommissie van de KNVB. Door deze beslissing is lijfsbehoud mogelijk nog een optie voor onze club, iets waar wij - dat moge duidelijk zijn - sportief gezien geen recht op hebben", reageert SC Cambuur in een verklaring op haar digitale thuis.

"Om te beginnen zijn wij vooral enorm verrast door de bizarre timing om dit juist nu bekend te maken. De situatie is nu ontstaan dat dit besluit van invloed kan zijn op de finales van de play-offs. Het is opmerkelijk te noemen dat deze uitleg kan worden gegeven aan ons licentiesysteem. Tot slot hopen we dat er voor alle betrokken clubs en partijen met het oog op de toekomst en in het bijzonder volgend seizoen snel duidelijkheid komt."

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen