Jurgen Streppel: "Zeist moet zich achter de oren krabben"

20 mei 2016, 09:40

Willem II verloor gisteren (donderdag) in het eerste duel in de play-offs om een plek in de Eredivisie met 2-1 van aartsrivaal NAC Breda. In de terugwedstrijd van aanstaande zondag liggen er dus nog volop kansen om het thuisduel in Tilburgs voordeel te beslissen, al is dat niet per se nodig voor handhaving.

Als FC Twente degradeert, is Willem II namelijk zeker van handhaving, zo schrijven de regels van de KNVB voor. De ploeg die in dat geval het hoogst eindigde op de ranglijst maar toch degradeert volgens het reguliere systeem (rechtstreeks of via de play-offs), speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie.

Dat nieuws kwam ook binnen bij de spelers van Willem II. "Toch vind ik dat mijn spelers erg goed met deze situatie zijn omgegaan, maar andere mensen moeten zich achter de oren krabben", doelt Jurgen Streppel in De Telegraaf op 'Zeist'. "Vijf minuten voor de wedstrijd hoorden wij dat FC Twente in beroep is gegaan."

"Daardoor is er nog steeds geen duidelijkheid. Echt ongelofelijk. Dit is Nederland op zijn smalst", toont Streppel zich vol onbegrip, die het liefst zou zien dat Willem II zich op eigen kracht verzekert van Eredivisie-voetbal in het seizoen 2016/2017. "Zondag hebben wij het voordeel van de steun van ons publiek. We hebben maar één doelpuntje nodig in 90 minuten."

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen