Wijnaldum: "Klopp heeft mij nieuwe inzichten gegeven"

28 september 2016, 14:43

De afgelopen zomer voor omstreeks 27,5 miljoen euro van Newcastle United overgenomen Georginio Wijnaldum is zeer in zijn nopjes met zijn trainer bij Liverpool. Jürgen Klopp is volgens 25-jarige Nederlander een grote motivator: de Duitser, die inmiddels bijna een jaar aan het roer van de legendarische club staat, weet zijn spelers tot grote prestaties aan te zetten.

"Hij geeft ons eigenlijk niet eens zoveel taken mee", zegt Wijnaldum op de officiële clubsite van Liverpool. "Klopp zegt me meestal dat ik me vrij mag bewegen en dat ik mag spelen zoals ik zelf wil. Soms is het echter even anders, dan moet ik mij meer focussen op mijn medespelers. Een voorbeeld: als Adam Lallana mee naar voren komt en Jordan Henderson gaat mee, dan moet ik achterblijven."

"Ik heb daar aan moeten wennen, want bij mijn voormalige clubs was ik meestal de aanjager. Tegenwoordig let ik veel meer op wat mijn collega's op het middenveld doen", zei de international, die tot dusver in elke Premier League-wedstrijd van dit seizoen aan de aftrap verscheen. Dankzij vier zeges in zes duels bezet Liverpool momenteel de vierde plaats op de ranglijst, met evenveel punten als de nummer drie, Arsenal.

Gini, die in zijn jaren bij PSV en Newcastle regelmatig tot scoren kwam, heeft nog geen goals gemaakt in het shirt van zijn nieuwe werkgever. "Het is best lastig, en dat zal het ook nog wel even blijven. Het is echter in het belang van het team dat er meerdere jongens zijn die een doelpunt kunnen maken." De Rotterdammer stelt hoge eisen aan zichzelf. "Iedereen hier doet zijn best om mij een goed gevoel te geven, en ik kan nog beter presteren dan ik tot op heden heb gedaan. Ik heb vertrouwen in mijn kunnen en ben gezegend om deel uit te maken van dit team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen