Ook Tottenham moet buigen voor de Chelsea-machine

26 november 2016, 20:21   Bijgewerkt: 26 november 2016, 20:43

De machine van Chelsea blijft op volle toeren draaien. Na zes overwinningen op rij heeft de in topvorm verkerende ploeg van Antonio Conte ook afgerekend met Tottenham Hotspur, dat op Stamford Bridge nog wel op voorsprong was gekomen: 2-1. Door de driepunter bezet Chelsea weer de koppositie in de Premier League, terwijl The Spurs voorlopig afhaken in de titelstrijd.

Wie zegt dat Chelsea momenteel als een tierelier draait, heeft een understatement te pakken. Sinds Conte besloot over te stappen op een 3-4-3-systeem, staat er geen enkele maat op de Londenaren. De voorgaande zes Premier League-wedstrijden werden al gewonnen door Chelsea en bovendien kreeg het in die duels geen doelpunt tegen. Hoewel het de nul vandaag niet wist te houden tegen Tottenham, pakte het wel weer drie punten. De stadgenoot werd met 2-1 verslagen in een typische Premier League-wedstrijd. Het tempo was hoog, er waren voldoende kansen en er werden prachtige doelpunten gemaakt.

Na de goede start van Tottenham kwam Chelsea beter in de wedstrijd en de ploeg trok nog voor de pauze de stand gelijk. Net als het doelpunt van Eriksen was ook deze treffer een lust voor het oog. Pedro kreeg de bal van Nemanja Matic op de rand van de zestien, draaide weg en knalde het speeltuig heerlijk in de verre hoek. Toen Victor Moses, die helemaal opgeleefd is bij Chelsea, in de 51ste minuut voor de 2-1 zorgde, was het verzet van Tottenham gebroken.

Met het inbrengen van Vincent Janssen in de laatste vijf minuten probeerden The Spurs de meubelen nog te redden, maar Chelsea hield zich staande. Daardoor hebben The Blues de koppositie weer in handen, met één punt meer dan Liverpool en Manchester City. Die ploegen wonnen eerder vandaag ook. Tottenham staat vijfde en kan nummer vier Arsenal zondagmiddag uit het zicht zien verdwijnen. Dat team kruist de degens met Bournemouth. [photo,102786,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen