Diego Costa pakt schorsing en drie punten voor Chelsea

17 december 2016, 15:23   Bijgewerkt: 17 december 2016, 15:42

Chelsea blijft maar winnen in de Premier League. De ongekende zegereeks leverde Antonio Conte en zijn manschappen zaterdag de elfde competitiezege op rij op. Crystal Palace moest met 0-1 zijn meerde erkennen in Chelsea. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Diego Costa.

Crystal Palace deed in de eerste helft aardig mee tegen de stadsgenoot. De bezoekers wisten geen grote kansen te creëren, maar ook Crystal kwam aanvallend niet in het spel voor. Wel ontving Diego Costa een gele kaart, waardoor hij de volgende wedstrijd tegen Bournemouth geschorst is. Vlak voor rust liet de Spaans international zien waarom dat een aderlating is voor Chelsea. Hij kopte bij een voorzet vanaf rechts de bal tegendraads over de doelman in het doel: 0-1.

De thuisploeg kwam ogenschijnlijk scherp uit de kleedkamer en probeerde druk te zetten op de laatste linie van Chelsea. Daar slaagde het goed in, want Chelsea kwam in het begin nauwelijks nog over de middenlijn. Alleen was de witte muur van Chelsea te sterk om omver te duwen. Gaandeweg de tweede helft kwam Chelsea weer in het spel en creëerde het meerdere kansen. Doelman Wayne Hennessey was onder meer een sta in de weg voor Marcos Alonso.

De overwinning van Chelsea kwam niet meer in gevaar, dat nu vijf van de laatste zes duels met een doelpunt verschil heeft gewonnen. De Londenaren gaan ruim aan kop in de Engelse competitie met negen punten voorsprong op Liverpool en Arsenal, die nog wel in actie moeten komen. Crystal Palace blijft kwakkelen en staat slechts drie punten boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen