Zorgen om Ajax-talenten: "Geen roofbouw op plegen"

1 december 2016, 15:50

De winterstop is in zicht, maar de spelers van Jong Ajax moeten nog wel enkele keren aan de bak. De talentenploeg, die knap derde staat in de Jupiler League, komt nog drie keer in actie alvorens het de winterse rustpauze neemt. Trainer Marcel Keizer is voorzichtig met zijn talenten.

Hij maakt zich met name zorgen om spelers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny. "Sommige spelers hebben veel wedstrijden in de benen. Niet alleen bij Jong Ajax, maar inmiddels ook bij het eerste. Juist met die jongens moeten we voorzichtig zijn, geen roofbouw op ze plegen. Vandaar dat we dan proberen om ze er - waar mogelijk - eerder uit te halen. Volgende week is er de gelegenheid de jongens ietwat rust te geven. We blijven met de juiste intensiteit trainen, maar er zullen iets minder trainingsmomenten zijn bij Jong Ajax", verklaart Keizer op de clubsite.

Morgen (vrijdag) staat er een pittig duel op het menu voor de talenten, die het dan opnemen tegen SC Cambuur. Bij die club was Keizer werkzaam, alvorens hij in juni overstapte naar Ajax. "Het is één van de wedstrijden in de Jupiler League waar je als speler het meeste naar uitkijkt. Samen met bijvoorbeeld NAC en De Graafschap. Ploegen die net uit de Eredivisie komen, met de grotere stadions in de Jupiler League. Cambuur mag met vier overwinningen op rij worden beschouwd als een ploeg in vorm. Het wordt weer een mooie test voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen