Groep C: AS Roma vloert Chelsea, Atlético stelt teleur

31 oktober 2017, 22:47   Bijgewerkt: 31 oktober 2017, 23:10

Aan de hand van Stephan El Shaarawy heeft AS Roma in de Champions League een dikke overwinning geboekt op Chelsea. Mede door twee doelpunten van de Italiaanse aanvaller zegevierden de Romeinen dinsdag in het eigen Stadio Olimpico met 3-0 over de Londenaren. Atlético Madrid bleef op eigen veld tegen FK Karabakh verrassend steken op 1-1.

Al binnen 44 seconden nam Roma dankzij El Shaarawy de leiding tegen Chelsea. Edin Dzeko kopte een voorzet van Aleksandar Kolarov vanaf links terug op El Shaarawy. Laatstgenoemde maakte het vervolgens af met een schitterend schot met buitenkant-rechts van net buiten het penaltygebied. Nooit eerder scoorde AS Roma zo snel in de Champions League.

Twee weken geleden hielden AS Roma en Chelsea elkaar in een spektakelstuk op Stamford Bridge op 3-3, de ontmoeting in de Italiaanse hoofdstad was eenzijdiger. Negen minuten voor rust werd het 2-0 en wederom was El Shaarawy het middelpunt van de feestvreugde. Antonio Rüdiger dacht dat hij een pass van Radja Nainggolan kon laten lopen, maar El Shaarawy dook op achter hem en strafte de gemakzuchtige houding van de Duitse Chelsea-speler af.

In de 63ste minuut liep Roma ook nog uit naar 3-0, na wederom een slordigheid in het spel van Chelsea. Deze keer leed Cesc Fabregas balverlies, waarna Diego Perotti de bal van afstand in de korte hoek trapte. Bij Roma had Kevin Strootman een basisplaats, Rick Karsdorp was afwezig vanwege een zware knieblessure.

Blamage Atlético

Door de winst neemt Roma de koppositie in groep C over van Chelsea. De Italianen hebben na vier speeldagen acht punten, één meer dan de concurrent uit Engeland er heeft. Atlético Madrid zal in de resterende twee duels aan de bak moeten om overwintering in het miljoenenbal af te dwingen. De Spanjaarden slaagden er ook in het eigen Estadio Wanda Metropolitano niet in te winnen van FK Karabakh (1-1). Ze staan derde met drie punten, Karabakh is met twee stuks de hekkensluiter.

Vijf minuten voor rust nam Karabakh verrassend de leiding in Madrid. Michel kopte de bezoekers uit Azerbeidzjan uit een hoekschop op 0-1. Karabakh nam de voorsprong mee de kleedkamer in, maar kwam in de tweede helft steeds verder onder druk te staan. Kevin Gameiro had Atlético vlak na de doelwissel langszij moeten brengen: de Franse spits dook na een gekeerd schot van Angel Correa vrij op voor het Karabakh-doel, maar hij schoot naast.

Kort na de misser van Gameiro was het wel raak voor Atlético. Thomas Partey scoorde met een prachtige knal van afstand. Karabakh-uitblinker Pedro Henrique kreeg drie minuten na de 1-1 een directe rode kaart omdat hij in een duel met Diego Godin inkwam met een hooggeheven been, waardoor het alsnog de kant van Atlético op leek te gaan vallen. De thuisclub zette alles op alles om de winnende treffer te forceren, maar het had geen succes in de afwerking bij de vele kansen die het kreeg. Ook Atlético sloot af met tien man, omdat verdediger Stefan Savic in de 88ste minuut zijn tweede gele kaart ontving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen