Internazionale nieuwe koploper Serie A, ruime winst Fiorentina

3 december 2017, 16:58

Internazionale is de nieuwe koploper van de Serie A. De ploeg van Luciano Spalletti won simpel van middenmoter Chievo. Ook Fiorentina won eenvoudig: zij hadden geen moeite met laagvlieger Sassuolo. Bologna en Cagliari hielden elkaar zondagmiddag in evenwicht.

Door de nederlaag van Napoli tegen Juventus kon Internazionale zondagmiddag de koppositie in de Serie A overnemen van Dries Mertens en co. En met die druk had het geen enkele moeite: Ivan Perisic opende binnen het half uur de score, die door Mauro Icardi zeven minuten voor de pauze werd verdubbeld.

En zo komt Inter, dertien maanden na het ontslag van Frank de Boer, voor het eerst sinds jaren weer eens aan de kop van de Serie A. Want nog binnen het uur beslisten opnieuw Perisic en Milan Skriniar de wedstrijd. In de negentigste minuut bepaalde Perisic met zijn hattrick de eindstand: 5-0. Komend weekend mag de trotse koploper van Italië op bezoek bij achtervolger Juventus.

Voor Fiorentina ging het allemaal niet een stuk moeilijker in eigen huis tegen Sassuolo, dat nog altijd zonder de geblesseerde Timo Letschert speelt. Giovanni Simeone maakte na een half uur spelen de eerste goal, voor de rust werd het ook al 2-0 dankzij Jordan Veretout. Het slotakkoord was voor Frederico Chiesa die na zeventig minuten de eindstand op het scorebord zette (3-0).

Een winnaar kwam er in Bologna niet. Hoewel Joao Pedro zijn ploeg Cagliari vlak voor de rust op voorsprong zette (0-1), kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd nog op gelijke hoogte. Mattia Destro bezorgde zijn ploeg een punt, waardoor Bologna in het linkerrijtje blijft staan en Cagliari voorlopig juist nog in het rechterrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen