Bondscoach Egypte hoopvol over Salah: "Zijn optimistisch"

2 juni 2018, 15:24   Bijgewerkt: 2 juni 2018, 16:08

Hector Cúper, de Egyptische bondscoach, is positief gestemd over het herstel van zijn sterspeler Mohammed Salah. Cúper verwacht dat Salah de start van het wereldkampioenschap in Rusland kan halen, al houdt hij daarvoor nog wel een kleine slag om de arm. "We zijn optimistisch", liet Cúper optekenen na het doelpuntloze gelijkspel van zijn formatie tegen Colombia.

Salah raakte geblesseerd tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid, na een armklem van Sergio Ramos. Sindsdien zijn er vraagtekens rond zijn herstel en inzetbaarheid op het WK. "Ieder medisch rapport wijst uit dat hij het redt, maar we moeten er nog wel steeds rekening mee houden dat dit misschien ook niet het geval zou kunnen zijn."

De Egyptische teamdokter liet eerder al weten dat het herstel van Salah maximaal drie weken in beslag neemt. Dat betekent dat deelname aan het WK reeël is, maar ook dit hij bij een revalidatie van drie weken de eerste groepswedstrijd tegen Uruguay (15 juni) zou moeten missen. Daarna neemt Egypte het nog op tegen gastland Rusland (19 juni) en Saoedië-Arabië (25 juni).

Cúper is met zijn speelstijd voor een groot deel afhankelijk van de Liverpool-sterspeler. "Hij is zeker een wapen voor ons, vooral met zijn snelheid in de counter. Daar hadden we tegen Colombia moeite mee", erkent de keuzeheer het gemis. "Salah is voor ons niet makkelijk te vervangen, daar is geen twijfel over mogelijk."

Het WK Voetbal Spel 2018: doe mee en win minimaal 8.000 Euro aan prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen