De Koning over FC Volendam: "Top-tien moet zeker mogelijk zijn"

1 oktober 2018, 13:05

Hans de Koning is maandag begonnen aan zijn achtste avontuur in de Eerste Divisie en voor het eerst bij een club waar hij eerder werkte: de ervaren coach moet FC Volendam weer omhoog helpen. Hij weet in elk geval met welk bijltje hij moet hakken, te meer omdat hij zijn nieuwe werkgever regelmatig zag voetballen. "Ik ben hier iedere veertien dagen om te kijken en ik heb het zo prettig ervaren om hier te werken", vertelt hij.

Tegenover NH/Nieuws gaat hij in op zijn nieuwe job. Mischa Salden werd ontslagen omdat hij uit de eerste zeven duels slechts drie punten haalde; tegen Jong AZ, TOP Oss en Helmond Sport werd er gelijkgespeeld. Een overwinning was er nog niet, desondanks vindt De Koning dat FC Volendam bij de eerste tien ploegen moet kunnen eindigen.

"Het is een jonge ploeg, met veel jeugd uit het eigen dorp. Dat is een compliment", vindt de coach. "Ik weet zeker dat je daarmee bij de eerste tien moet kunnen eindigen. Dat is een realistische gedachte. Voetbaltechnisch zit het sowieso wel goed, alleen het scoren blijft achterwege. Ook moeten we wat mannelijker worden: daar ligt het werk voor mij met name."

Met De Koning stelt Volendam een zeer ervaren Eerste Divisie-trainer aan. In het verleden was hij werkzaam bij Fortuna Sittard, TOP Oss, AGOVV, Helmond Sport, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. De Koning werd in januari aangesteld als trainer van RKC Waalwijk, waar hij de ontslagen Peter van den Berg opvolgde. Maar de samenwerking duurde niet langer dan een klein half jaar.

Mogelijk gaat De Koning overigens samenwerken met Salden. Volendam wil hem graag behouden als technisch manager. Hij heeft daarvoor een paar dagen bedenktijd gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen