Reker: "Dit VVV doet mij denken aan mijn toenmalige ploeg"

26 oktober 2018, 10:40

Jan Reker (op archiefbeeld, rechts) ziet overeenkomsten tussen het huidige VVV-Venlo en zijn succesjaren als trainer van de Limburgers in de jaren tachtig. De nu zeventigjarige Eindhovenaar loodste de Venlonaren in periode twee keer naar de vijfde plaats.

"Dit VVV doet mij denken aan mijn toenmalige ploeg", zegt Reker in De Limburger. "Een team met een geweldige spirit, dat altijd blijft vechten. Misschien dat het VVV van eind jaren tachtig wat meer techniek in huis had met jongens als Edwin van Berge Henegouwen, Remy Reijnierse, Frank Berghuis en Jos Luhukay."

Het VVV van nu associeert de gepensioneerde trainer nog het meeste met de ploeg van Roda JC, die hij in de begin jaren negentig coachte. "De combinatie van een fysiek sterke ploeg met grote jongens erin, die niet bang zijn om de tegenstander aan te pakken. Dat spel hoort bij deze groep. En dat is mooi om te zien."

Dat VVV nu vijfde staat in de Eredivisie is al een knappe prestatie. Is die notering ook mogelijk na 34 wedstrijden? "Normaal gesproken zouden clubs als AZ, Vitesse en FC Utrecht boven VVV moeten eindigen, maar dat was destijds bij ons ook het geval. Een stunt is altijd mogelijk. Zeker als de spelers voor elkaar door het vuur willen gaan. Zoals nu ook weer gebeurt."

Denk jij ook dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen