IFAB: hands bij doelpuntensituaties voortaan altijd hands

2 maart 2019, 16:22   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 16:55

Spelregelcommissie IFAB heeft de regels wat betreft hands enigszins aangepast. Waar het bij doelpuntensituaties voorheen nog ging over bewust of onbewust, is nu de nieuwe regel dat er altijd afgefloten wordt als de bal tegen de arm vliegt. Die regel wordt per ingang van komend seizoen gebruikt.

Dat laat de commissie weten weten. 'Een doelpunt gemaakt met de hand of arm, zelfs als dit per ongeluk gaat, of als er een kans gecreëerd wordt nadat er hands wordt gemaakt, is voortaan niet meer toegestaan', meldt de spelregelcommissie. De IFAB wil hiermee een einde maken aan de discussies die momenten met handsballen nu nog vaak oproepen.

Wissels

De IFAB maakt ook nog een vernieuwing bekend wat betreft het wisselen van spelers gedurende een wedstrijd. Tot dusver is het de regel dat spelers ter hoogte van de middenlijn het veld verlaten voor de speler die er inkomt, maar het wordt de bedoeling dat spelers via de kortste route het veld moeten verlaten bij een wissel. Ze mogen dus vanaf elke plaats het veld uitlopen. Op die manier kan het wisselen nog sneller plaatsvinden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen