Anderlecht pakt tegen Gent eerste play-off-punt na vertrek Rutten

21 april 2019, 19:50

Anderlecht is er zonder Fred Rutten in geslaagd om de reeks van nederlagen in de play-offs te doorbreken. Onder diens opvolger Karim Belhocine was het spel niet veel beter, maar pakte de ploeg wel een punt tegen AA Gent: daarbij moet wel worden aangetekend dat ook die ploeg nog geen punt pakte in de play-offs. Daardoor zijn beide ploegen van de hatelijke nul af.

Na nul punten uit vier duels, de meest slechte reeks van Anderlecht sinds 1963, vertrok Rutten eerder deze week bij Anderlecht. Onder diens opvolger Belhocine moest het eerste punt worden gepakt en in die strijd begon de thuisploeg aardig. Het had dominantie en overwicht, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers, met Timothy Derijck in de ploeg, via Giorgi Tsjakvetadze.

Gescoord werd er echter niet in het eerste bedrijf en ook na de pauze niet. Pas na een klein uur viel de eerste doelpoging tussen de palen te noteren, waarna Gent nog een kansje kreeg en Anderelcht-middenvelder Yari Verschaeren op de lat schoot. Vlak voor tijd kreeg de ploeg bijna de deksel op de neus voor het missen van die kans, maar in de slotfase hield David Didillon met kunst en vliegwerk zijn doel schoon. Zodoende pakten beide ploegen de eerste punten van de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen