PSV moet de kop delen met LASK Linz, dat Rosenborg FK verslaat

19 september 2019, 20:49   Bijgewerkt: 19 september 2019, 20:58

PSV moet de koppositie in Groep D voorlopig delen met LASK Linz. De Oostenrijkers wonnen in eigen huis namelijk met minimale cijfers van Rosenborg BK (1-0). Voormalig AZ'er en Spartaan James Holland maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Zodoende heeft Linz net als de Eindhovenaren drie punten verzameld en gaat het samen met hen aan kop.

Linz (uitgeschakeld door Club Brugge) en Rosenborg BK (uitgeschakeld door Dinamo Zagreb) begonnen het seizoen beide in de voorronde van de Champions League, maar maken uiteindelijk in de Europa League de poule compleet met Sporting Portugal en PSV. Zij worden gezien als de mindere ploegen in de poule van de Eindhovenaren.

Tegen elkaar was het duel in schoten en balbezit dan ook zeer aan elkaar gewaagd. Het was dat aanvoerder Holland - in het verleden dus nog actief in de Eredivisie - op slag van rust het enige doelpunt aantekende. Hij werkte een scherp aangesneden corner met de binnenkant van de voet binnen en werd zo de matchwinnaar. Op bezoek bij Sporting Portugal mogen de Oostenrijkers de gedeelde koppositie zien te behouden in de volgende ronde.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen