Kondogbia en Gameiro 'out' bij Valencia door blessures

27 september 2019, 14:39

Valencia heeft momenteel een verre van fitte selectie: de ploeg die komende midweek het tegen Ajax opneemt in de groepsfase van de Champions League, kan dit weekend niet beschikken over basisklanten Kevin Gameiro en Geoffrey Kondogbia. Het duo ligt uit de roulatie en de kans dat ze tegen Ajax spelen, lijkt klein.

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Gameiro werd tegen Getafe (3-3 gelijkspel) na tien minuten naar de kant gehaald, terwijl Kondigbia zich in de slotfase eveneens moest laten wisselen. Gameiro viel uit met een verrekking in zijn bovenbeen, de middenvelder kampt eveneens met bovenbeenklachten. Eerder viel ook José Gayà, de vaste linksachter, al uit met een kwetsuur.

Rechtsback Christiano Piccini, tijdens de eerste twee duels nog basisspeler bij Valencia, kampt al weken met een gebroken knieschrijf en komt dit kalenderjaar sowieso niet meer in actie. Carlos Soler (enkelblessure) doet ook niet mee tegen de Amsterdammers en ligt voorlopig nog wel even uit de roulatie.

Daarmee krijgt Albert Celades, hij nam het stokje over van Marcelino, wederom slecht nieuws. Tot dusver won de jonge coach alleen van Chelsea (0-1) in de Champions League, in de Primera Division werd nog niet gewonnen. Tegen Getafe, waar de VAR een duidelijke handsbal over het hoofd zag, had de ploeg niet alleen pech met de 3-3 remise, ook vielen er dus twee belangrijke spelers uit.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen