Vlijter nog niet terug bij Telstar na stellingname Surinaamse bond

26 september 2019, 16:46

De soap rond Roscello Vlijter heeft een nieuwe wending gekregen. De negentienjarige aanvaller raakte tijdens de interlandperiode zijn paspoort kwijt en kon daarom Suriname niet verlaten. Vlijter kreeg eerder deze week toestemming om te vertrekken en werd woensdag terug verwacht, maar is nog altijd in Suriname.

De Surinaamse bond wil namelijk Vlijters vliegticket naar Nederland niet betalen, daar de aanvaller van Telstar zijn paspoort zélf is kwijtgeraakt. Omdat de Surinamer begin oktober weer een interland speelt, blijft hij nog wat langer in het Zuid-Amerikaanse land. "Het is langzamerhand wel een merkwaardig en ongelovig verhaal", reageert trainer Andries Jonker tegenover NH Nieuws.

Hoewel Jonker het een vreemd verhaal vindt, begrijpt hij dat Vlijter gezien de situatie niet op korte termijn terugkeert naar Nederland. "Om nou in één week heen en weer te vliegen en hier een paar keer te trainen, is ook onzin", aldus de coach, die beseft dat het geen optie is dat Telstar het vliegticket betaalt. "Ik denk dat de financiële mogelijkheden van deze club bekend zijn en ik denk dat Telstar niet in de positie is om een ticket voor Roscello te betalen om hem een week hier te hebben en hem vervolgens weer twee weken af te staan. Ik denk dat wij het geld dan beter aan belangrijkere en zinvollere dingen kunnen besteden."

Jonker loopt al een tijdje als trainer, maar heeft dit nooit eerder meegemaakt. "Spelers kwamen weleens later terug omdat ze nog even bij familie wilden zijn. Met name bij spelers uit Zuid-Amerika gebeurt dat met enige regelmaat bij de topclubs dat spelers iets te laat terugkomen, maar niet door dit soort dingen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen