Van Hooijdonk na periodetitel: "Geweldig om hier te voetballen"

4 oktober 2019, 22:39   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 22:44

NAC Breda heeft vrijdagavond de eerste periode in de Eerste Divisie, Sydney van Hooijdonk was opnieuw de matchwinner in het met 1-0 gewonnen duel met NEC. De aanvaller genoot van de avond en noemde de periodetitel verdiend.

Voorafgaand aan de negende speelronde konden er nog vier ploegen de periodetitel winnen. NAC had de beste papieren en moest in het eigen Rat Verlegh-stadion afrekenen met NEC. De formatie van Ruud Brood bezweek niet onder de druk, al had het wel weer een opleving van Van Hooijdonk nodig om de periodetitel binnen te slepen. "Dit is een typisch avondje NAC", zei de aanvaller euforisch voor de camera van FOX Sports. "Het is geweldig om hier te voetballen. Het was geen goede pot vandaag, maar toch winnen we hem."

Van Hooijdonk scoorde na Jong AZ en Excelsior opnieuw de winnende treffer en had daarmee een groot aandeel in de periodetitel. "Ik denk dat we deze periode gewoon verdienden, puur op karakter. Dit tekent ons. Dit is NAC." Vader Pierre moest na afloop een traantje wegpinken, tot verbazing van Sydney. "Huilen? Dan heb ik iets bijzonders gedaan. Dat zie ik hem zelden doen. Die beelden wil ik graag hebben", zei de pas negentienjarige glimlachend. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen