Kalou na lang dienstverband de deur gewezen bij Hertha BSC

25 juni 2020, 17:17

Salomon Kalou is bezig aan zijn laatste week in dienst van Hertha BSC. De Ivoriaanse aanvaller is op weg naar de uitgang, zo heeft de club uit de Duitse hoofdstad bevestigd. Zijn aflopende contract is niet verlengd.

Directeur Michael Preetz heeft dat kenbaar gemaakt via de kanalen van de club. 'De finale van het seizoen is ook een afscheid', doelt de club op het duel met Borussia Mönchengladbach van zaterdag. Dat is voor Hertha het laatste duel van het seizoen. De 34-jarige Kalou kwam dit seizoen niet verder dan vijf competitieduels en één goal. In de vijf seizoenen daarvoor was hij wel een vaste waarde in de basisploeg.

Dit seizoen haalde hij de woede van de club op de hals door een oliedomme video op internet. Tijdens de coronacrisis lapte hij de regels aan zijn laars en publiceerde hij dat tevens op Facebook. De club kon niet anders dan de overbodige voetballer hard te straffen. Hij ging overigens wel door het stof, al maakte dat voor zijn sanctie uiteindelijk niets uit. Hij werd geschorst door de club. Of dat te maken heeft met het feit dat zijn contract niet is verlengd, is niet duidelijk.

Bij Hertha vertrekken ook Thomas Kraft, Alexander Esswein, Marko Grujic en Marius Wolf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen