Ontketende Bakis zorgt met hattrick voor zege Heracles

12 januari 2021, 23:14
Foto: © ProShots

Na drie thuisnederlagen op rij heeft Heracles Almelo eindelijk weer eens in eigen huis gewonnen. FC Emmen werd met 4-0 verslagen door drie goals van de ontketende Sinan Bakis en een van Rai Vloet. Heracles stijgt voorlopig naar een elfde plek, terwijl FC Emmen stijf onderaan blijft staan en nog meer in de problemen zit.

Heracles-trainer Frank Wormuth zei van tevoren dat dit een wedstrijd was die zijn ploeg absoluut moest winnen, maar de Almeloërs gingen niet bepaald voortvarend van start. FC Emmen had het beste van het spel, maar kwam desondanks in de eerste tien minuten niet tot een kans. Aan de overkant was het hierna wel bijna raak. Na een te korte terugspeelbal van Ricardo van Rhijn op keeper Dennis Telgenkamp kon Heracles-spits Bakis aan de bal komen. Hij schoot de bal echter op de goed uitkomende Telgenkamp, die zo zijn ploeg van een achterstand behoedde.

Vijf minuten later had Bakis opnieuw moeten scoren toen hij goed werd weggestuurd door Delano Burgzorg. De spits speelde de bal echter te ver voor zich uit en zo was de kans verkeken. FC Emmen kwam er totaal niet aan te pas en een extra domper was het uitvallen van rechtsback Glenn Bijl na een kleine twintig minuten. Hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring en werd vervangen door Nick Bakker.

Tien minuten later kwam Heracles dan eindelijk op voorsprong en was het Bakis die zijn bevrijdende eerste doelpunt maakte. Na een corner kopte hij de bal recht op keeper Telgenkamp af, maar kreeg hij hierna de bal opnieuw voor zijn voeten. De spits faalde niet en kon simpel binnen tikken. Na kansen voor Rai Vloet en Silvester van der Water was het vlak voor rust opnieuw Bakis die scoorde. Na een mooie combinatie met Van der Water had de spits alle ruimte om een hoek te kiezen.

In de tweede helft bracht FC Emmen vers bloed in het veld met kersverse aankoop Jari Vlak en Nikolai Laursen ten koste van Anco Jansen en Lucas Bernadou. Erg veel effect had dit niet, want opnieuw kwam de ploeg nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Aan de overkant gebeurde dit wel en zo kon Bakis zijn derde van de avond maken. Na een mooie wippertje van Rai Vloet schoot de spits na een uur vol vertrouwen raak uit de draai en was hij definitief verlost van zijn doelpuntendroogte.

De wedstrijd leek met 3-0 te eindigen, maar dit was voor Rai Vloet nog niet genoeg. De middenvelder schoot vlak voor het einde van de wedstrijd eenvoudig raak na een mooie pass van invaller Noah Fadiga. Zo eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor de thuisploeg en betekent dit opnieuw een harde nederlaag voor FC Emmen, dat snel punten moet gaan pakken.

Opstellingen en beoordelingen

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5, Tim Breukers 6 (70. Noah Fadiga ), Mats Knoester 6.5 (70. Mateo Les ), Robin Pröpper 6.5, Giacomo Quagliata 6 (70. Jeff Hardeveld 6) , Luca de la Torre 6, Rai Vloet 7, Orestis Kiomourtzoglou 6, Silvester van der Water 7 (80. Kasper Lunding Jakobsen -), Sinan Bakis 7.5, Delano Burgzorg 7

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5, Glenn Bijl - (19. Nick Bakker), Miguel Araujo 6, Ricardo van Rhijn 5.5, Caner Cavlan 5.5, Keziah Veendorp 5.5 (77. Hilal Ben Moussa -), Lucas Bernadou 5.5 (46. Jari Vlak 6) Marko Kolar 6.5, Sergio Peña 6, Anco Jansen 6.5 (46. Nikolai Laursen 6), Michael de Leeuw 5 (77. Donis Avdijaj -)

Man van de wedstrijd: Sinan Bakis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen