Wie wordt de nieuwe bondscoach van Duitsland?

9 maart 2021, 19:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Duitse voetbalbond (DFB) gaat de komende maanden rustig op zoek naar een nieuwe bondscoach. De huidige keuzeheer, Joachim Löw, kondigde maandag aan dat hij na het EK afzwaait bij Die Mannschaft. In Duitsland wordt volop gespeculeerd over de opvolging van Löw. FCUpdate.nl zet de meest genoemde namen op een rijtje.

Hansi Flick

Hansi Flick is één van de topkandidaten om Löw op te volgen als bondscoach van Duitsland. De succestrainer van Bayern München heeft binnen een korte tijd een flinke reputatie opgebouwd in Duitsland en de DFB lijkt gecharmeerd te zijn van zijn kwaliteiten. Vorig jaar werd de oefenmeester nog landskampioen, winnaar van het Duitse bekertoernooi, de Champions League, de Duitse en Europese supercups en het WK voor clubteams. Flick was voor zijn periode in München ook al assistent-trainer van Joachim Löw en kent derhalve het reilen en zeilen bij de nationale ploeg.

{image[345723][right-half][]}Jürgen Klopp

Jürgen Klopp is de tweede naam die volgens de Duitse media hoog op het lijstje van de Duitse voetbalbond staat. In het verleden was hij succesvol bij Borussia Dortmund en daarna bij Liverpool. In Duitsland werd de trainer landskampioen met Dortmund en behaalde hij in 2012 de finale van de Champions League. In Engeland won de trainer de Champions League-trofee en het veroverde hij met The Reds de eerste landstitel in dertig jaar. Klopp heeft dinsdag echter al bekendgemaakt dat hij Löw in de zomer niet zal opvolgen. Hij is voornemens zijn contract bij Liverpool uit te dienen.

Lothar Matthäus

Ook voor de ex-aanvoerder van de ploeg, Lothar Matthäus, is nog interesse. De middenvelder won als speler de wereldbeker met Duitsland en heeft door zijn 150 interlands een legendarische status bij onze oosterburen. Het trainers-cv van de Duitser is echter niet omvangrijk. De Duitser is onder andere trainer geweest van Rapid Wien, Partizan Belgrado, Atlético Paranaense, RB Salzburg en Maccabi Netanya. Bij die clubs bleef de trainer niet langer dan één seizoen zitten. De trainer ook nog werkzaam geweest als bondscoach van Hongarije, waarmee hij zich niet wist te kwalificeren voor het wereldkampioenschap van 2006. Na het WK van 2010 werd hij ook nog bondscoach van Bulgarije, maar ook dat werd geen succesverhaal.

{image[327329][right-half][]}Ralf Rangnick

Ralf Rangnick, het voetbalbrein van Red Bull, wordt ook in verband gebracht met de positie van bondscoach. De ervaren coach heeft door de jaren heen een flink cv opgebouwd en was vorig jaar nog erg dicht bij een dienstverband bij AC Milan, maar de deal ketste op het laatste moment af. Hiervoor was de trainer al succesvol bij Hoffenheim, waar hij een fundamenteel onderdeel was van seizoen waarin de club promoveerde naar de Bundesliga. Later won de trainer ook nog de DFB-Pokal met Schalke 04, om zich later aan te sluiten bij RB Salzburg en uiteindelijk ook RB Leipzig. Nu kan hij opnieuw weer van interesse genieten, en wel van de Duitse voetbalbond.

Stefan Kuntz

Ook Stefan Kuntz wordt ook in verband gebracht met de binnenkort vacante positie. Tussen 1993 en 1997 was de Duitser al actief bondscoach van Duitsland. Aan ervaring is dus geen gebrek. Daarna was de oefenmeester nog actief als directeur van VfL Bochum en later ook Kaiserslautern. Later won de oud-speler als bondscoach van het beloftenelftal van Duitsland in 2017 nog jeugd-EK, met een team waarvan een aantal spelers nu deel uitmaken van het seniorenelftal. Spelers als Jonathan Tah, Luca Waldschmidt en Benjamin Henrichs vormden het fundament van dat team en kunnen nu weer onder de leiding komen van Kuntz.

Marcus Sorg

De 55-jarige Marcus Sorg staat ook op het lijstje van de DFB. Sorg heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan bij Duitse clubs en is gedurende die tijd een gevestigde naam geworden binnen de Duitse trainerswereld. Zijn grootste succes als trainer boekte hij bij Duitsland Onder-19, waar hij in totaal drie jaar bondscoach was. In 2014 won Sorg met die ploeg het EK van 2014. Daarna sloot hij zich in 2018 aan bij het trainersteam van Löw, als tweede assistent-trainer. Na het WK van 2018 werd hij gepromoveerd tot eerste assistent van de huidige bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen