Koeman strijdt met drietal wijzigingen om koppositie

29 april 2021, 18:17

FC Barcelona gaat vanavond zonder Sergino Dest op jacht naar de koppositie in La Liga. De oud-Ajacied begint op de bank, waar hij plaatsneemt naast Clement Lenglet en Pedri. In plaats van dat drietal koos trainer Ronald Koeman voor Sergi Roberto, Samuel Umtiti en Ilaix Moriba in de basis.

Sinds zijn komst naar Barcelona stond Dest in liefst 20 van de 29 wedstrijden in de basis en viel hij 5 keer in. Dat had onder meer te maken met de blessure van concurrent Sergi Roberto. Tegen Granada krijgt de veteraan voor de tweede keer de voorkeur, nadat Dest vorige week tegen Getafe ook al negentig minuten op de bank zat. Naast Roberto kiest Koeman ook voor de achttienjarige Ilaix Moriba, die pas één keer eerder in de basis stond. Hij vervangt leeftijdsgenoot Pedri, die in La Liga sinds zijn debuut nog geen wedstrijd miste.

Ondanks de drie wijzigingen ziet de formatie van Barça er vanavond nagenoeg hetzelfde uit als de afgelopen periode. Marc-André ter Stegen verdedigt het doel en wordt daarbij ondersteund door het driemanscentrum, bestaande uit Oscar Mingueza, Gerard Piqué en Samuel Umtiti. Sergi Roberto en Jordi Alba bestrijken de flanken en Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Ilaix Moriba spelen vanaf het middenveld. De voorhoede bestaat uit Antoine Griezmann en Lionel Messi. 

Koeman kan vanavond met Barcelona de leiding nemen in de uiterst spannende Spaanse titelrace. Daarvoor moet het weten te winnen van nummer acht Granada. Momenteel staat Barça - dat pas na vanavond weer even veel wedstrijden speelde als de concurrentie - twee punten onder koploper Atlético. Het staat gelijk met aartsrivaal Real Madrid en heeft één punt voorsprong ten opzichte van outsider Sevilla.

FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Umtiti; Sergi Roberto, De Jong, Busquets, Moriba, Jordi Alba; Griezmann, Messi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen