Mogelijk toch geen schorsing Koeman: Barça in beroep

30 april 2021, 18:35

FC Barcelona gaat niet akkoord met de schorsing die Ronald Koeman kreeg na zijn rode kaart tegen Granada. De Nederlandse trainer kreeg vrijdag te horen voor twee duels geschorst te zijn, waardoor hij de wedstrijden tegen Valencia en Atlético Madrid zou moeten missen. De club gaat echter in beroep tegen die straf.

Dat kondigde de club vrijdagmiddag aan op de eigen website, nadat zijn straf eerder op de dag naar buiten kwam. Koeman kreeg zijn rode kaart na commentaar op de leiding. Volgens het rapport van de Spaanse bond RFEF zou hij zich hebben uitgesproken tegen de vierde man. 'Wat een figuur, zeg', zo werd genoteerd. 

Koeman zelf gaf na de wedstrijd aan niks te snappen van de rode kaart. "Het zou om gebrek aan respect voor de vierde official gaan, maar ik heb niks gezegd", zei hij. "Ik heb niemand beledigd of iets dergelijk. Als de vierde official de ster van de avond wil zijn... Bedankt."

Nadat hij werd weggestuurd zag Koeman vanaf de tribune hoe zijn ploeg een 1-0 zege uit handen gaf en met 1-2 verloor. Daarmee liep Barcelona de kans om de koppositie over te nemen van Atlético Madrid liggen. De titelrace in Spanje is nog altijd zeer spannend. Atlético Madrid is met 73 punten nog altijd de koploper, maar met slechts een krappe voorsprong op Real Madrid (71), FC Barcelona (71) en Sevilla (70). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen