Doelpuntenmachine Mühren krijgt eer die hem toekomt

20 mei 2021, 20:48

Robert Mühren is verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie. Er stond het afgelopen jaar geen maat op de 32-jarige spits, die een groot aandeel had in het kampioenschap van SC Cambuur. In 37 wedstrijden maakte Mühren liefst 38 doelpunten, wat hem ook de Gouden Schild voor topscorer oplevert.

In het verleden maakten slechts drie spelers meer doelpunten dan Mühren in één seizoen in de Eerste Divisie of Eredivisie. Tel daarbij op dat de spits twaalf assists gaf en het is volkomen logisch dat de doelpuntenmachine is uitgeroepen tot beste speler van de competitie. "Ik ben echt ontzettend blij en trots. Mijn opa is twee jaar geleden overleden en ik heb beloofd dat ik hem trots zou maken. Dat is nu denk ik wel gelukt", reageert hij.

Cambuur hoopt met Mühren de Eredivisie in te gaan, maar er zijn meer clubs die hem willen inlijven. Zijn oude club FC Volendam hoopt hem te strikken en ook FC Twente en FC Utrecht zijn geïnteresseerd. Mühren weet zich in de belangstelling van meerdere clubs omdat hij transfervrij kan worden overgenomen van het Belgische Zulte Waregem.

Niet alleen Mühren, maar ook Henk de Jong heeft een Gouden Schild gewonnen. Hij is gekozen tot beste trainer van het seizoen. De andere prijzen zijn in Deventer en Volendam gevallen. De door Ajax begeerde Jay Gorter wint de prijs voor beste doelman, Micky van de Ven is uitgeroepen tot beste talent.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen