'Laporta denkt aan Rijkaard als mogelijke opvolger Koeman'

20 mei 2021, 18:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Spanje wordt al dagen druk gespeculeerd over de toekomst van Ronald Koeman. Wordt de Nederlandse trainer ontslagen of staat hij ook volgend seizoen aan het roer bij FC Barcelona? Volgens Mundo Deportivo heeft voorzitter Joan Laporta alvast de naam van Frank Rijkaard op zijn lijstje van mogelijke opvolgers van Koeman genoteerd.

Na het mislopen van de Spaanse titel hangt de toekomst van Koeman in Barcelona aan een zijden draadje. Hoewel enkele media beweerden dat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal zijn biezen moet pakken, lijkt Laporta nog geen beslissing te hebben genomen. Na de laatste speelronde van komend weekend gaat de voorzitter om tafel met Koeman.

Mocht Koeman worden ontslagen, dan legt Barcelona mogelijk een lijntje uit naar Rijkaard. De 58-jarige Amsterdammer, die sinds 2013 niet meer actief is geweest als coach, was tijdens de eerste bestuursperiode van Laporta de hoofdtrainer van Barça. Rijkaard liet Lionel Messi debuteren, won twee landstitels (2005 en 2006), de Champions League (2006) en tweemaal de Supercopa (2006 en 2006).

Rijkaard geniet nog altijd aanzien bij de belangrijke spelers van Barcelona en zou derhalve een optie zijn voor Laporta, die uiteraard ook Xavi op zijn lijstje heeft staan. In Camp Nou denkt men eraan om de voormalig middenvelder de functie van hoofdtrainer bij Barcelona B aan te bieden. Als dan bij het eerste elftal de trainer wegvalt, kan Xavi worden doorgeschoven.

Of Rijkaard te porren is voor een terugkeer in Camp Nou, is nog maar de vraag. De voormalig voetballer heeft het trainerswereldje in principe vaarwel gezegd en was vorig jaar ook niet beschikbaar toen de KNVB zocht naar een opvolger van Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen