Zwitsers laten 'superfan' invliegen voor stunt tegen Spanje

1 juli 2021, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luca Loutenbach doet bij de meeste Nederlanders waarschijnlijk geen belletje rinkelen. De Zwitser is in eigen land echter een grote bekendheid geworden nadat hij tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk op televisie verscheen. Om nogmaals te kunnen stunten, wordt Loutenbach nu ingevlogen voor de kwartfinale tegen Spanje.

Zwitserland speelde in de achtste finales tegen Frankrijk en leek op weg naar een 3-1 nederlaag. De Zwitsers maakte echter in de slotfase de 3-2 en zagen vervolgens de gelijkmaker afgekeurd worden vanwege buitenspel. Loutenbach hield het niet meer op de tribune. Diep in blessuretijd viel alsnog de 3-3 en kon de Zwitser zich volledig laten gaan in het stadion.

Uiteindelijk won Zwitserland na strafschoppen van Frankrijk. Nu wacht dus de kwartfinale tegen Spanje en daar is Loutenbach ook bij. Swiss International Air Lines en Red Bull hebben besloten hem naar Rusland te sturen. Zwitserland speelt vrijdagavond om 18.00 uur in Sint-Petersburg tegen de Spanjaarden.

Zwitserland is bezig aan zijn beste EK ooit. De huidige nummer dertien van de FIFA-wereldranglijst doet voor de vijfde keer mee, maar bereikte nog nooit de kwartfinale. Dat is dit keer dus wel gelukt en de ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic hoopt na de sensatie tegen Frankrijk opnieuw een favoriet uit het toernooi te knikkeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen