Wijndal ziet betere sfeer bij AZ: "Meer lachende gezichten"

29 september 2021, 18:45

Na een slechte seizoensstart was de sfeer deze week weer een stuk beter bij AZ. De 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles heeft de ploeg veel goed gedaan. "Het is niet helemaal omgeslagen, maar zeker beter geworden", aldus aanvoerder Owen Wijndal. "Ik zie meer lachende gezichten op de training."

Overigens wilde Wijndal benadrukken dat de sfeer niet zo slecht was als in de media werd beweerd. "Het was sowieso geen crisis, omdat we weten wat de kwaliteiten zijn in ons team", begon hij, geciteerd door NH Sport. "Als je als AZ sommige wedstrijden hebt verloren in het begin, dan moet er wel wat anders. Ik denk dat deze wedstrijd tegen Go Ahead Eagles wel heel belangrijk is geweest voor ons vertrouwen."

Wijndal zelf heeft inmiddels als aanvoerder ook een belangrijkere rol in de selectie, waar hij nog altijd erg trots op is. "Ik had het me iets anders voorgesteld met de resultaten, maar het is natuurlijk heel bijzonder om aanvoerder te zijn van AZ. Dat gevoel overheerst. Dit is mijn eerste persmoment met een overwinning op zak sinds ik aanvoerder ben", lachte de linksback.

Jablonec

Tijdens de persconferentie werd uiteraard ook vooruitgeblikt op de Conference League-wedstrijd tegen Jablonec. Wijndal zelf deed afgelopen zondag slechts één helft mee, maar is nu wel volledig fit. "Ik heb net oefeningen gedaan in de gym en ga zo het veld op. Het voelt nu gewoon goed, maar soms is het iets gevoeliger", aldus de verdediger die door zijn liesblessure de eerste wedstrijden van AZ dit seizoen moest missen.

"De tegenstanders ken ik niet heel goed", zei Wijndal over Jablonec en poulegenoten CFR Cluj en Randers FC (tegen laatstgenoemde werd in het eerste duel met 2-2 gelijkgespeeld). "Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen, dus we moeten er gewoon klaar voor zijn." De wedstrijd in Alkmaar tussen AZ en Jablonec begint donderdagavond om 18:45 uur.

Lees ook: Jansen weigert favorietenrol en heeft 'diep respect' voor Ajax

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen