Busquets voelt zich bestolen: ''Wat scheids zegt totaal onlogisch''

10 oktober 2021, 23:40

Gezien het Sergio Busquets dit seizoen met Barcelona naar alle waarschijnlijkheid niet zal lukken om voor de prijzen te spelen, hoopte hij met Spanje zondag wel het eremetaal in de lucht te kunnen houden. Door een 'buitenspelgoal' van Kylian Mbappé ging dat feestje niet door en won Frankrijk de finale van de Nations League. Busquets heeft daar inmiddels verslagen op gereageerd.

Voor de Spaanse televisie vertelde de middenvelder na het zien van de beelden dat hij zich enorm verbaast. "We hielden perfect onze lijn en zetten daarmee Mbappé buitenspel. De scheidsrechter zei tegen ons dat de bal van Eric Garcia afkomstig was en dat daardoor het buitenspel werd verbroken. Dat is totaal niet logisch.""

Ondanks de kritiek op de arbitrage toont de ervaren middenvelder zich wel een goede verliezer. "We hebben geen andere keuze dan dit te accepteren, moeten hard blijven werken en de wereldkampioen feliciteren met deze zege. Wij moeten nu nog de volgende stap zetten om echt titels te winnen. Het is zeker zonde, want we waren lange tijd uitstekend bij machte om het Franse gevaar af te stoppen."

Lees ook: Lof voor 'moedige' Koeman richting Nations League-finale Spanje

Spanje bereikte de finale van de Nations League door eerder deze week in de halve finale Italië te verslaan en ook in de finale maakte het een uitstekende indruk. In de WK-kwalificatie liept het nog niet helemaal op rolletjes, na gelijke spelen tegen Zweden en Polen. Het staat momenteel weliswaar eerste in de poule, maar het heeft een wedstrijd meer dan nummer twee Zweden, waardoor het nog ingehaald kan worden. In november staan beide ploegen tegenover elkaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen