Kranten kritisch op Ajax: "Karretje zonder stuurbekrachtiging"

25 november 2021, 09:59
Foto: © ProShots

De Nederlandse kranten blikken deze morgen terug op de overwinning van Ajax op Besiktas, woensdagavond in de UEFA Champions League. Door de driepunter in Istanbul is Ajax na vijf duels nog altijd zonder puntenverlies in het miljardenbal.

De nieuwsbladen zijn dan ook positief over de prestatie van de ploeg van Erik ten Hag. Toch zijn er ook enkele kanttekeningen. Ten Hag wijzigde zijn elftal op een aantal posities, iets dat aanvankelijk niet goed uitpakte. De Amsterdammers gingen met een 1-0 achterstand de rust in, nadat een strafschop van de thuisploeg (Noussair Mazraoui maakte hands) werd benut.

"Wie iets verder kijkt, kan zich afvragen of deze selectie in de breedte daadwerkelijk sterk genoeg is als het er echt om gaat spannen tegen de Europese top", stelt Trouw. "Tegen Besiktas, de huidige nummer negen van Turkije, werd in elk geval duidelijk dat Ajax niet straffeloos zomaar een half elftal kan vervangen."

De krant vervolgt: "De reserves grepen hun kansen niet. Davy Klaassen liep opnieuw anoniem over het veld, David Neres bewees dat hij terecht meestal op de bank zit, Per Schuurs toonde weer eens zijn verdedigende kwetsbaarheid en aankoop Daramy verprutste in 45 minuten zijn basisdebuut in Ajax-1 met diverse miskleunen."

De Volkskrant was eveneens kritisch. Ajax speelde in de eerste helft niet als die supermachine die Europa verovert, maar als 'een pufferend karretje zonder stuurbekrachtiging'. "Het herstel kwam op tijd, met Haller, het motorblok, de spits met goud in de voeten dit seizoen (...) Ajax, dat zijn vijf zeges lardeerde met zestien doelpunten, was één helft op het irritante af onnauwkeurig. Slordig. Onsamenhangend", somt de journalist op. "En toch won de koploper uiteindelijk ook in Istanbul van de nummer laatst in de groep, want ja, Haller is dus een echte spits. Negen goals in de competitie, negen in Europa, terwijl het seizoen nog lang is."

Lees ook: Ajax op rapport: Haller blinkt uit

Ook De Telegraaf heeft een mening over de landskampioen: "Ajax blijkt maar moeilijk zonder de rust en het overzicht van Daley Blind, balansbewaker Edson Álvarez, maar bovenal Haller te kunnen. Het experiment met Dusan Tadic in de spits, de vroegere Europese Ajax-aanpassing, mislukte vooral omdat Mohamed Daramy nog stappen moet maken om als linksbuiten een meerwaarde te zijn. De Deen miste opgelegde kansen, maar bovenal nog de klasse."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen