Marley-bus Ajax was niet bedoeld als middelvinger naar UEFA

25 november 2021, 18:32

Ajax arriveerde woensdag met een speciale spelersbus bij het Vodafone Pak voor de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas (1-2). De spelersbus in de stijl van Bob Marley, met three little birds op de zijkant, was volgens commercieel directeur Menno Geelen niet bedoeld als middelvinger naar de UEFA.

Ajax mag van de UEFA niet met drie kleine vogeltjes op de rug spelen. De icoontjes op het shirt zijn in strijd met de regelgeving van de Europese voetbalbond. Juist die vogeltjes waren woensdag groot afgebeeld op de spelersbus. Dat was niet bedoeld als sneer naar de UEFA, vertelt Geelen tegen Ajax Life. "Nee, zeker niet. De UEFA heeft heldere regels. Wij hebben ons daaraan te houden. Of we het er nou mee eens zijn of niet, we conformeren ons eraan."

"Het staat ons echter wel vrij om buiten het veld dingen te doen en die ruimte pakten we", gaat de commercieel directeur van de Amsterdamse club verder. "We misten de vogeltjes woensdagavond, maar vooral de supporters. In het filmpje eerder die ochtend, lieten we blijken dat ook als ze er niet bij zijn, we weten dat ze er tóch zijn. De vogeltjes konden we daar mooi voor gebruiken. Het voelde geweldig om zo bij het stadion aan te komen, al was het maar een klein stukje rijden."

Geelen vertelt dat het nog behoorlijk wat gedoe was om het bedachte plan uit te voeren. "Dat is stiekem nog best veel geregel. Alles moest in Istanbul gebeuren. Van bussen regelen, tot eerst zwart wrappen op de dag voor de wedstrijd. En dan de nacht voor matchday moeten de vogeltjes erop en worden de foto's gemaakt."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen