Ten Hag zet Ajax op scherp: "Dortmund is nog steeds favoriet"

2 november 2021, 19:28

Erik ten Hag blikte tijdens zijn persconferentie van dinsdagavond uitgebreid vooruit op de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund. De trainer hoopt zijn Ajax vooral klaar te maken voor de reactie van de Duitsers na de eerdere 4-0 overwinning. Hij gaf daarbij aan een ander Dortmund te verwachten dan twee weken geleden in de Johan Cruijff Arena.

"Dit zint ze natuurlijk niet", zei Ten Hag daarover. "Wij hebben goed gespeeld, maar zij hebben nog steeds een heel goede ploeg. Dan is het niet fijn om met 4-0 te verliezen, dus we kunnen een reactie verwachten. Daar moeten we op voorbereid zijn." Opmerkelijk genoeg bleef de trainer bij zijn eerdere uitspraak dat Dortmund de grootste kanshebber is op de groepszege. "Ik vind Dortmund nog steeds favoriet. Ik denk dat geen enkele ploeg in Europa het op dit moment fijn vindt om tegen Ajax te spelen, maar we moeten wel blijven weten waar we staan. Wij kunnen iedere wedstrijd winnen, maar dan moeten we echt heel erg goed zijn."

Ten Hag verwacht dat die reactie van Dortmund gepaard gaat met een andere speelstijl. Mogelijk ook 'gemener' spel, al is de oefenmeester daar niet bang voor. "Nee, want dat kunnen we zelf ook. We mogen alleen die schroom in sommige momenten wel eens van ons afgooien. We moeten niet verwachten dat scheidsrechters fluiten, want dat doen ze niet. Heracles kreeg zondag twee kansen waarbij wij stopten omdat het een duidelijke overtreding was, maar hij floot niet. Wij moeten daar meedogenlozer in zijn, dat is de les die we mee moeten nemen."

Bundesliga

Dat Ajax nu in Duitsland speelt, zou voor Ten Hag een mogelijkheid zijn om zich te laten zien aan clubs uit de Bundesliga, waar hij al vaker aan gelinkt werd. Zelf gaf hij aan daar totaal niet mee bezig te zijn. "Ik ben bezig met Ajax. We zitten midden in het seizoen en zijn bezig het team en vooral de spelers verder te brengen. Het is een heel mooi traject, er is een goede cohesie tussen staf en spelersgroep. We moeten vooral verder versterken en verder bouwen. Ondanks dat het vaak goed gaat, zijn er nog genoeg dingen waar we aan kunnen en moeten werken om maximaal te presteren."

Een lofzang over de Bundesliga kon er bij Ten Hag, die in het verleden al bij Bayern München werkzaam was, nog wel vanaf. "Het is een fantastische competitie. De infrastructuur is geweldig. Dat zie je hier in het stadion, maar ook alle trainingsaccommodaties zijn geweldig. Alle innovaties die er zijn toegepast zijn heel mooi om mee te maken. En niet te vergeten: de entourage die overal heerst, is gewoon schitterend."

Lees ook: Duidelijke waarschuwing voor Ajax: "Niet in meegaan"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen