Prachtige Van Gaal-anekdote: "Toen sloeg hij zo de training over"

26 december 2021, 21:50

Jens Keller was vroeger profvoetballer in Duitsland en werd later hoofdtrainer van diverse Duitse clubs. De ex-trainer van Schalke 04 vertelde in een interview met Sport1 een mooie anekdote over zijn ontmoeting met Louis van Gaal in de periode bij Manchester United. "Het was een ongelofelijke ervaring."

Keller kwam in contact via zijn zaakwaarnemer, die Van Gaal nog kende uit zijn periode bij Bayern München. Zo hadden zij een afspraak gemaakt dat Keller op bezoek mocht komen bij Manchester United. "Hij had alles tot in de puntjes voorbereid en was super respectvol tegenover mij. Ik heb echt een ongelofelijk leuke week gehad. Na een wedstrijd dronken we wat in zijn box en daarna bracht bij me ook nog naar huis."

"Toen ik de volgende dag naar de training van Manchester United ging, gebeurde er iets heel bijzonders. Van Gaal ging net voor de training naast mij staan en vroeg of ik de training wilde kijken, of met hem over voetbal wilde praten. Dat was uiteraard geen lastige keuze voor mij en toen gaf hij zijn assistenten de opdracht op de training over te nemen. Hij sloeg de training over speciaal voor mij."

Lees ook: Louis van Gaal krijgt eigen bioscoopfilm in 2022

"We hebben twee uur lang over voetbal gepraat en ik was heel erg onder de indruk van dit mooie gebaar. Weliswaar hadden de reserves een hersteltraining, maar toch was het heel bijzonder dat hij dit zomaar deed. Van buitenaf lijkt hij niet zo benaderbaar, maar het is echt een geweldig persoon." Zo heeft Van Gaal een onuitwisbare indruk achtergelaten op Keller. "Ik zal hem nooit vergeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen