'Barça moet Dembélé laten gaan voor komst nieuwe spits'

29 januari 2022, 15:15

FC Barcelona dient eerst ruimte in het budget te scheppen voordat het zich kan versterken met een nieuwe centrumspits. De Catalanen hopen in de slotdagen van de transfermarkt nog op een nieuwe nummer negen en weten dat het noodzakelijk is om Ousmane Dembélé te lozen om dat mogelijk te maken.

Dat schrijft Sport. Dembélé en Barça steggelen al maanden over een nieuw contract, maar vooralsnog is dat zonder succes. De Spaanse grootmacht denkt eraan om hem daarom te verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. Volgens RAC1 zijn Barça en Dembélé echter nog altijd in onderhandeling. De Fransman mag echter maximaal tien miljoen euro per seizoen verdienen, een stuk minder dan de 40 miljoen die hij eist.

Lees ook: de nieuwste aflevering van Transferweekje

Omdat er nog zo'n groot gat tussen vraag en aanbod zit, is Barça van plan om Dembélé van de hand te doen. Het heeft zich deze maand al versterkt met twee vervangers: Adama Traoré en Ferrán Torres. Bovendien denkt het nog altijd aan een nieuwe aanvalsleider. Volgens Sport zijn daarvoor Alvaro Morata en Pierre-Emerick Aubameyang in beeld.

Momenteel is Luuk de Jong de enige fitte centrumspits in de selectie van FC Barcelona. De Oranje-international heeft normaliter concurrentie van Martin Braithwaite, maar de Deen is al maanden geblesseerd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen