'Feyenoord krijgt concreet aanbod van mogelijke investeerders'

20 januari 2022, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt eindelijk te gaan gebeuren bij Feyenoord: investeerders hebben zich serieus gemeld. Vier investeerders willen de handen ineen slaan om de aandelen over te nemen voor veertig miljoen euro. Daarnaast willen ze de club een lening geven van vijftien miljoen euro. De Rotterdamse club heeft al een officiële brief gekregen met het aanbod daarin.

Dat vertelt Chris Woerts bij VI Vandaag. "Het ligt op tafel. Het wordt nu beoordeeld door Lazard, het financiële bureau dat Feyenoord heeft ingehuurd om het te beoordelen", aldus de sportmarketeer, die niet verwacht dat de Rotterdammers het aanbod afwijzen. "Voor Feyenoord is iedere euro er een. Met dit geld kunnen ze wat doen op de transfermarkt en de Vrienden van Feyenoord moeten nog afgekocht worden."

Feyenoord is al twee jaar op zoek naar investeerders. In de wandelgangen werd vaker gezegd dat er geïnteresseerde partijen waren, maar nu is er voor het eerst een concreet aanbod voor de Rotterdamse voetbalclub. Eerder wilde een grote investeerder in zijn eentje vijftig miljoen euro betalen, maar hij zag er toch van af. "Hij is afgehaakt. Hij wilde per se dat Feyenoord City er niet zou komen. Die eis vonden ze bij de club wat te gortig", vertelt Woerts.

Eerder werden ook Amerikaanse investeerders al gelinkt aan de Rotterdamse club, maar ook daar ging een streep doorheen. Nu is een deal dichtbij, maar dat betekent niet automatisch dat het snel rondkomt. "Dat zie je wel bij ADO Den Haag", aldus de sportmarketeer.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen