Opvallend: Ronaldo blokkeerde Transfermarkt door lage waarde

27 januari 2022, 15:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo heeft het account van Transfermarkt geblokkeerd op Instagram. De aanvaller was het twee jaar geleden niet eens met zijn marktwaarde. De populaire website, waar spelers een marktwaarde krijgen toegekend, maakte een opstelling met de duurste voetballers die Jorge Mendes als zaakwaarnemer hebben. In dat team was niet Ronaldo, maar landgenoot Bernardo Silva de speler die het meeste geld waard was.

Waar Ronaldo 75 miljoen euro waard was, had Manchester City-speler Silva een waarde van honderd miljoen euro. De voetballer van de Engelse koploper is negen jaar jonger, waardoor zijn waarde een stuk hoger was. Dat heeft Christian Swartz namens transfermarkt uitgelegd aan Ronaldo, vertelt hij aan The Athletic. "Hij stuurde eerst een bericht naar ons, waarna wij het uitgelegd hebben. 'Jij bent nog altijd met afstand de nummer één in je leeftijdscategorie', antwoorden wij, waarna hij reageerde met een paar smileys. Daarna heeft hij ons toch geblokkeerd."

Volgens Swarz is niet alleen kwaliteit doorslaggevend bij een transferwaarde. "Leeftijd is nu eenmaal één van de belangrijkste factoren waar wij naar kijken. Ronaldo gaat omlaag naarmate hij ouder wordt en datzelfde gebeurt bij Lionel Messi. Ook al zijn ze nog even goed als drie jaar geleden, de leeftijd is wel een stuk hoger geworden", besluit hij. De 36-jarige voetballer, die inmiddels onder contract staat bij Manchester United, vertegenwoordigt inmiddels een waarde van 35 miljoen euro.

Het team van de Instagrampost is inmiddels bijna honderd weken geleden, zo'n twee jaar. Op dat moment stond Ronaldo nog onder contract bij Juventus. Dat er in die twee jaar veel veranderd is, laat James Rodriguez het beste zien. Hij stond in het team opgesteld als aanvallende middenvelder met een transferwaarde van veertig miljoen euro. De dertigjarige voetballer speelt inmiddels bij Al-Rayyan SC en is nog zo'n vijftien miljoen euro waard.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen