'Spanje lonkt: FK Krasnodar en Espanyol akkoord over Vilhena'

17 januari 2022, 08:01

Tonny Vilhena lijkt definitief een nieuwe stap in zijn loopbaan te gaan maken. Nadat Russische media deze week al lieten weten dat Espanyol geïnteresseerd is en de onderhandelingen met FK Krasnodar was gestart, meldt Voetbal International zondagavond dat er een akkoord is tussen beide clubs.

Het zou gaan om een verhuur tot het einde van het seizoen. In de deal is tevens een optie tot koop opgenomen, waardoor Espanyol Vilhena hierna definitief kan overnemen van de Russische club. Vilhena wilde graag vertellen uit Rusland, om weer in beeld te komen bij bondscoach Louis van Gaal en het Nederlands Elftal. Vilhena wordt maandag medisch gekeurd in Spanje, waarna de officiële presentatie spoedig moet volgen.

Met een tijdelijke overgang naar de Primera Division en Espanyol, krijgt Vilhena dus die gewenste overstap. De vijftienvoudig international staat sinds 2019 onder contract bij Krasnodar en heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2024. Espanyol zal - mits het Vilhena defintief wil inlijven - een aardig transferbedrag moeten ophoesten. De hoogte daarvan is niet bekend.

Feyenoord werd tijdens deze transferwindow nog gelinkt aan de voormalig middenvelder van de club, maar een terugkeer naar De Kuip laat dus nog even op zich wachten. Vilhena wil. De Rotterdammers informeerden bij Krasnodar naar de Nederlandse middenvelder, maar direct bleek dat het niet van een transfer zou gaan komen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen