Transferweekje: Ajax-selectie op de schop, De Ligt gewild

1 januari 2021, 12:15

Eindelijk! De transfermarkt is officieel weer geopend en dat betekent volop transfers, huurdeals én geruchten. Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax-selectie verandert

Vlak voor de jaarwisseling maakte Ajax de terugkeer van Brian Brobbey wereldkundig. Verder zijn de Amsterdammers ook nog actief op zoek naar een buitenspeler, waarbij de naam van Steven Bergwijn geregeld valt. Van hem is onduidelijk of Tottenham Hotspur hem wil laten gaan en of de club hem kan betalen. Volgens VI-clubwatcher Freek Jansen zoekt Ajax ook vrij serieus achterin, al liet hij nog geen naam vallen. En vertrekkers? Shakhtar Donetsk kwam deze week voor David Neres, Chelsea werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/395304/chelsea-meldt-zich-mogelijk-bij-ajax-na-zware-blessure-chilwell/,_blank,serieus gelinkt] aan Nicolas Tagliafico en Max de Waal is op weg naar PEC Zwolle. De Ajax-selectie verandert vermoedelijk behoorlijk in de komende maand.

Toekomst De Ligt

Een klein half jaar geleden was de situatie van De Ligt bij Juventus nog zorgelijk. De Nederlander had geen vaste basisplaats, werd gelinkt aan andere clubs en zijn waarde leek te zijn gedaald. Maar in het afgelopen half jaar maakte hij ongekend veel indruk, werd gekozen in het Serie A-team van de eerste seizoenshelft en werd in positieve zin gelinkt aan heel veel clubs. Juventus zou volgens La Repubblica gebruikt worden als melkkoe om de komst van Dusan Vlahovic, Paul Pogba en Alessio Romagnoli te financieren. Fabrizio Romano wist echter dat De Ligt in de winterstop sowieso blijft en dus ook niet naar FC Barcelona gaat – ondanks dat hij een speciale clausule in zijn contract zou hebben staan. Het gaat weer over de toekomst van de Nederlander en ditmaal in positieve zin!

Barça wil Morata

FC Barcelona is na de komst van Ferran Torres nog niet klaar op de transfermarkt. De Catalanen hopen in januari nóg een aanvaller aan de selectie toe te voegen. Spaanse media meldden deze week dat Álvaro Morata de beoogde volgende versterking is. Xavi zou zelfs al met de spits hebben gesproken die door Atlético Madrid wordt verhuurd aan Juventus. Om de komst van Morata te kunnen realiseren, zal Barça een of meerdere spelers moeten slijten. Memphis Depay wordt in elk geval niet in de deal betrokken. Hij ziet een overgang naar Juventus niet zitten en in Turijn ziet men bovendien niet op zijn komst te wachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Van Hooijdonk staat voor huurtransfer

De kans is groot dat Sydney van Hooijdonk al na een half seizoen vertrekt bij Bologna. De 21-jarige spits komt nog maar weinig aan spelen toe in Italië en staat op de nominatie om verhuurd te worden. Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden, want sc Heerenveen ziet de komst van Van Hooijdonk wel zitten. "Maar ik weet niet of ik dat moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen. Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen, zei Thom Haye. Daar heeft hij gelijk in", sprak Van Hooijdonk in gesprek met BN De Stem zijn twijfels over een rentree op de Nederlandse velden. Dat de spits een huurtransfer gaat maken, lijkt vast te staan. Maar welk shirt draagt hij in de tweede seizoenshelft om de schouders?

FC Transfervrij

Vanaf heden mogen spelers die over een aflopend contract beschikken met andere clubs praten. Er zijn een hoop van deze buitenkansjes. Wat te denken van Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Paul Pogba? Er zijn natuurlijk ook een hoop Nederlandse spelers die vanaf vandaag met clubs in gesprek kunnen om een zomerse overgang te bespreken. Onder meer Jean-Paul Boëtius (FSV Mainz), Bas Dost (Club Brugge) en Riechedly Bazoer (Vitesse) zouden zomaar bezig kunnen zijn aan hun laatste maanden in dienst van huidige werkgever.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen