Vitesse meldt zich bij UEFA na 'buitenproportionele' straf

19 januari 2022, 16:20

Vitesse zet alles op alles om alsnog supporters mee te kunnen nemen naar de uitwedstrijd tegen Rapid Wien. De Arnhemmers moeten binnenkort op bezoek bij de Oostenrijkse club, maar mogen door een straf van de UEFA geen fans meenemen. De club heeft inmiddels beroep aangekondigd.

Vitesse speelde eerder dit seizoen in de Conference League tegen Stade Rennes. In Frankrijk werden voorwerpen gegooid en werd de orde in het Roazhon Park verstoord. Daarop besloot de UEFA dat de Gelderlanders geen supporters mee mogen nemen naar de eerstvolgende Europese uitwedstrijd. Ook werd een geldboete van in totaal 35.000 euro opgelegd.

Op de clubwebsite laat Vitesse weten deze straf buitenproportioneel te vinden. Daarom heeft de club besloten om in beroep te gaan, zodat er binnenkort toch Vitessenaren op de tribune kunnen zitten als hun ploeg het in de tussenronde van de Conference League opneemt tegen Rapid Wien. Die wedstrijd staat over een maand op het programma.

Vitesse overleefde voor de winterstop een groep met Stade Rennes, Tottenham Hotspur en NS Mura. Als nummer twee van de groepsfase plaatste de ploeg van trainer Thomas Letsch zich voor de tussenronde. Op donderdag 17 februari treffen Rapid en Vitesse elkaar in het Allianz Stadion in Wenen. Een week later staat de return in GelreDome op de planning.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen