Voetbal op zijn mooist: megabedrag ingezameld voor familie Gyan

1 januari 2021, 20:37   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 07:51

Afgelopen woensdag werd de voetbalwereld geconfronteerd met het trieste nieuws dat oud-Feyenoorder Christian Gyan is overleden. De Ghanees had al langer last van diverse gezondheidsproblemen en overleed al op 43-jarige leeftijd. Gyan stond erom bekend vooral goede dingen te willen doen met zijn geld, waardoor hij niet veel geld overhield aan zijn profcarrière.

Daardoor is er een inzamelingsactie opgezet door FSV De Feijenoorder, waarbij supporters geld kunnen doneren om de nabestaanden van Gyan op te vangen. Met het bedrag moeten de uitvaartkosten worden bekostigd en de familie van Christian Gyan worden opgevangen. Met de inzamelingsactie is nu al maar liefst 100.000 euro opgehaald.

Gyan was door zijn gulle en sympathieke persoonlijkheid enorm geliefd bij Het Legioen en dat blijkt ook wel uit deze actie. In het jaar 2001/2002 won hij met Feyenoord de UEFA Cup, waardoor zijn populariteit alleen nog maar toenam. De inzamelingsactie is pas 24 uur live en er is nu al een schitterend bedrag opgehaald, dat alleen nog maar meer kan worden.

Lees ook: Lovende woorden voor Gyan: "Niemand had een hekel aan hem"

De verdediger uit Ghana speelde in Nederland niet alleen voor Feyenoord, maar werd ook tweemaal uitgeleend aan Excelsior. Daarnaast kwam hij in 2010 uit voor de amateurs van RKSV Leonidas in de hoofdklasse zondag. Voor Ghana speelde hij uiteindelijk acht interlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen