Droomdebuut Walemark bij Feyenoord, vier goals Dessers

27 januari 2022, 15:01   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 17:21

Feyenoord heeft donderdagmiddag kennisgemaakt met Patrik Walemark (20). De buitenspeler maakte zijn debuut in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse. De Zweed scoorde meteen tweemaal in de eerste helft. Toch ging de absolute hoofdrol naar Cyriel Dessers, want hij trof liefst viermaal (!) doel (6-2). Jorrit Hendrix maakte ook al speelminuten als vervanger van de Zweed - even na de thee. 

Daarmee heeft de ploeg van Arne Slot iets geflikt wat in de competitie tweemaal niet lukte: namelijk winnen van Vitesse. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Thomas Letsch ervoor koos om een groot aantal sterkhouders op de bank of zelfs buiten de selectie te houden, onder wie Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi. Topscorer Loïs Openda viel pas halverwege in, toen de Rotterdammers al met 4-2 voorstonden.

Na goed tien minuten was het al 2-2, door goals van Walemark, Dessers, Nikolai Baden Frederiksen en Adrian Grbic. Daarna was het Feyenoord dat klok sloeg en voor de pauze het duel al besliste (4-2), waarbij Dessers in het tweede bedrijf zelfs de kans had om zijn vijfde van de middag af te maken. De Belg kwam uiteindelijk weliswaar vier keer op papier, maar liet ook nog een goede mogelijkheid liggen.

Lees ook: Waarom Feyenoord in Hendrix een versterking ziet

Walemark zat afgelopen weekend tegen NEC negentig minuten op de bank en maakte ditmaal dus zijn eerste minuten in dienst van de Rotterdammers. Hij deed goed een helft mee en werd afgelost door kersverse aanwinst Hendrix. Over de Amerikaan Cole Bassett wordt nog niet gerept: vermoedelijk zijn diens werkvergunningen nog niet in orde, waardoor hij geen minuten kon maken in het oefenduel. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen